Sök

Domare

Kaninhoppning går ut på att tillsammans med sin kanin ta sig igenom en hinderbana på minst antal fel och snabbast tid. Men en viktig regel är att kaninen ska göra det av egen fri vilja och som kaninhoppare lägger vi stor vikt på djurvälfärd. För att upprätthålla detta ska samtliga klasser på officiella tävlingar dömas av minst en utbildad domare.

Har dunyfiken på att bli domare, elelr har andra frågor kring domare och bedömning, kontakta Domarkommittén, DK, [email protected]


Domarguide

Nedan hittar du länkar till information som du som domare behöver veta. För dig som vill bli domare är dessa bra att läsa in sig på:

När du känner att du har koll på informationen i guiderna ovan så är det bra att läsa in dig på hur du går tillväga när det gäller att föra protokoll. Domare är grymma på multitasking och när varje ekipage gått i mål ska resultatet (fel och tid) antecknas i protokollet. Nedan finner du mer information om protokoll:

För dig som vill bli domare

Vad kul att du är nyfiken på att bli domare!
Nedan finner du information om hur du går tillväga för att bli domare:

Första steget – prata med någon i din klubbstyrelse / domare i klubben och berätta att du är intresserad. De kan hjälpa dig vidare i processen. För dig som ska gå domarkursen finns nedan information:

Skip to content