Sveriges Kaninhoppares Riksförbund

Sveriges Kaninhoppares Riksförbund Sveriges Kaninhoppares Riksförbund bildades 3 september 1994 för att samla alla kaninhoppare i en organisation och för att stimulera intresset och främja utvecklingen av sporten. Vi känner oss idag stolta över att kunna säga att hela landets kaninhopparelit finns samlade hos oss, och att utvecklingen går framåt i en rasande fart.

Foto: Jana Södergren

Sedan förbundet bildades har sporten fått plats i både svensk och utländsk media, vilket inneburit att kaninhoppning har uppmärksammats även i fler länder. Det finns redan klubbar i Norge, Danmark, Finland, Schweiz, Tyskland och Tjeckien. Vi har också kommit i kontakt med människor som intresserar sig för sporten från England, Spanien och Kanada, ja till och med Hong Kong.

Alla är välkomna som medlemmar i vårt förbund – gammal som ung. Varken du eller din kanin behöver några förkunskaper för att börja med kaninhoppning och vi har heller inga krav på härstamningsbevis eller stamtavla.

Som medlem får du rätt att delta på alla tävlingar som anordnas av förbundets anslutna klubbar, klassa upp din kanin, tävla om certifikat och titlar, delta på Svenska Mästerskapen och mycket mer.

I vårt tävlingsreglemente finns allt du behöver veta för att kunna tävla. Det finns att skriva ut från våran hemsida, www.skhrf.com. Sedan 1 januari 2009 finns tävlingsreglementet även på engelska.

Vill du skaffa dig ett riktigt trevligt fritidsintresse där du kan ha kul tillsammans med din bästa kompis kaninen, råder vi dig att göra som hundratals andra barn, ungdomar och vuxna – gå med i Sveriges Kaninhoppares Riksförbund. Hos oss finns inte bara resurserna och kunskapen, du kommer också få nya kompisar i hela landet – somliga blir ens vänner för resten av livet!

Skip to content