Sök

Medlemskap

Intresserad av kaninhoppning?

Sveriges Kaninhoppares
Riksförbund kan vägleda dig till att bli en fullfjädrad kaninhoppare och här
får du också möjligheten att dela ditt intresse med likasinnade. Vi har ett
rikstäckande utbud av anslutna klubbar som erbjuder tävlingar och aktiviteter
året runt.

Genom att bli medlem i en
klubb blir du automatiskt medlem i riksförbundet och ger dig möjligheten att
delta i tävlingar och aktiviteter också i andra klubbar än din hemmaklubb.

För att bli medlem i en klubb behöver först finna den klubb som du vill vara medlem i, dessa hittar du här. Du kan kontakta klubben på egen hand eller maila in till [email protected] så vidarebefordrar vi kontakten till din blivande klubb. Medlemsavgiften varierar lite beroende på vilken klubb du väljer, men ligger vanligen på runt 200 kr/år för huvudmedlem. Önskar du mer information om klubbarna finner du det på respektive klubbs egen hemsida. En del av kostnaden går till förbundet. I dagsläget ligger det på 100 kr för enskilt medlemskap och 200 kr för familjemedlemskap, vilket du som medlem inte behöver betala in, utan det gör din klubb när du har betalat din avgift till dem.

Det finns två olika typer av medlemskap beroende på vad som passar dig/er bäst, familjemedlemskap och enskilt medlemskap.

Enskilt medlemskap/huvudmedlemskap:

Den vanligaste typen av medlemskap, där du som enskild person blir medlem i valfri klubb. Som medlem kommer du äga rätten att starta på officiella tävlingar i både din hemmaklubb och andra klubbar som är anslutna till SKHRF. Du kan delta i Svenska Mästerskapen, ansöka om eget gårdsnamn som dina egna uppfödningar får tävla under, och mycket mer! Medlemskapet är löpande ett år framåt, det vill säga att om man blir medlem den 15 april ena året, behöver man inte förnya medlemskapet förrän 15 april nästkommande år.

Familjemedlemskap

Denna medlemsform är till för familjer där fler än en person vill vara medlem. Ni betalar då en summa och hur många som helst kan bli medlemmar, det som krävs är att ni bor på samma adress. En av er kommer att stå som huvudmedlem och det är dennes datum som räknas även för de övriga. Betalar familjemedlemmen/-medlemmarna in senare än huvudmedlemmens datum kommer även familjemedlemskapet behöva förnyas innan huvudmedlemmens löper ut. Är det mindre än 3 månader från det att familjemedlemskapet betalas in till det att huvudmedlemmens datum går ut så bjuder förbundet på den tiden. 

Hantering av dina personuppgifter

GDPR som började gälla 2018 omfattar även föreningar och innebär högre krav på personuppgiftshantering. Personuppgifter är allmän information som direkt eller indirekt kan kopplas till en person, exempelvis namn, adress, mobil/telefonnummer, e-postadress, födelsedatum eller foton.

Såhär hanterar Sveriges Kaninhoppares Riksförbund personuppgifter:

Ett vänligt klimat på sociala medier

Idag används sociala medier flitigt i många former av kommunikation. Som medlem hos oss önskar vi därför att du bidrar till att hålla ett vänligt klimat på sociala medier. Vi har sammanställt en förklaring av vad vi som förbund önskar av er, och också vad ni kan förvänta er av oss. Var gärna med och sprid glädje med #SKHRFtillsammans.

Registrera kanin och börja tävla

När du tecknat ditt medlemskap är det en god idé att registrera dina kaniner. Du behöver registrera dina kaniner för att kunna starta på en officiell tävling. Kontakta din klubb så hjälper de dig med registreringen.

Skip to content