Sök

Agria Cup

Agria Cup är ett förbundsarrangemang i form av en cuptävling uppdelad i tre deltävlingar. Agria Cup är återkommande och arrangeras varje år, detta utefter ett avtal vi har med förbundets huvudsponsor Agria Djurförsäkringar.

Varje deltävling bör gå över en dag innefattande rak elit och krok elit i bedömning C. Resultaten från båda klasser sammanslages och en vinnare från deltävlingen utses. När alla tre deltävlingar är genomförda räknas alla resultat samman och en total vinnare utses. Man behöver inte deltaga i alla tre deltävlingar för att räknas med i totalen, men det ger extrapoäng. Utöver rak och krok elit styrs tävlingsprogrammet helt av den arrangerande klubben. Det är alltså fritt fram att ha andra cuper och andra klasser under dagen. Denna tävling är det förbundsarrangemang som är friast i hur klubben väljer att lägga upp tävlingen. Utöver kontakten med Agria kräver den inte mycket mer än klubbarnas vanliga tävlingar. Det är alltså en utmärkt tävling att få in en fot i förbundsarrangemangen. En tävling att visa att just er klubbs härliga sida!

Vårt mål med Agria Cup är att kunna ha tre deltävlingar utspridda både geografiskt och tidsmässigt, men för att kunna bibehålla en god variation vad det gäller datum och plats krävs det många villiga arrangörer. Ju fler intresseanmälningar förbundet får in, desto bättre variation kan vi få. Den viktigaste förutsättningen för vilket arrangemang som helst är helt enkelt ni arrangörer. Utan er går arrangemangen inte ihop!

Mer information om Agria Cup finnes i Förbundshandboken under förbundsarrangemang på sida 15-16. Förbundshandboken hittas här.

Stadgar för Agria Cup finnes här.

Ansökningsblankett för Agria Cup finnes här under blanketter och ”Ansökan förbundsarrangemang.”

Regerande vinnare av Agria Cup

2019 vann Tina Nylund, Dala Kaninhoppare, tillsammans med kaninen S CH English Rose.

Tidigare vinnare av Agria Cup

2018: Tina Nylund tillsammans med GT CH Shape of You – WKH
2017: Erika Djerf tillsammans med Grenens GT CH Stardom and Glory – ÖKH

Skip to content