Tillsammans online

I dessa tider när tävlingarna uteblir kan det vara svårt att hitta alternativa vägar till gemenskapen som är en av kaninhoppningens viktigaste aspekter.

I Västra Götalands Kaninhoppare (Väskh) märkte man att just det var fallet. Det var inte nödvändigtvis tävlingarna medlemmarna saknade mest, utan att umgås med varandra.

Där tog medlemmarna tag i detta faktum och gjorde en klubbkväll online. Resonemanget gick, kan man ha lektioner online, kan man ha en klubbkväll online. Sagt och gjort. Målet för kvällen var en trevlig kväll tillsammans. 

Under kvällen utövades massa aktiviteter. Bland annat spelades en frågesport via Kahoot. De hade också en annan lek där medlemmarna fick kolla på en hoppvideo så noga de bara kunde, därefter så ställde ”lekledaren” frågor kring vad de sett. ”Say anything challange” stod också med på schemat. Medlemmarna skulle säga något inom ett visst ämne i tur och ordning tills det att någon inte kom på fler saker att säga. Även en version av ”jag har aldrig” där påståenden var kaninrelaterade saker genomfördes.

Till sist hade de visat en film om Väskh som några medlemmar klippt ihop.

Ett gott exempel på vad man kan hitta på under dessa utmanande tider för att klubbarna ska kunna hålla gemenskapen uppe.

VK arbetar i stunden med att ta fram olika aktiviteter för klubbar och medlemmar, men medan vi väntar så är det ett utmärkt tillfälle att slå ihop era kloka tankar och hitta på något roligt och annorlunda att göra tillsammans!