Tävlingsverksamheten från 1/3-21 och framåt

Det är många som väntat på besked från riksförbundet hur vi ska öppna upp verksamheten för barn och ungdomar.

Vi hade en plan för hur tävlingar och träningar skulle kunna komma igång ordentligt och våra ambitioner har varit att publicera detta igår efter regeringens presskonferens. Det kom tråkiga besked från regeringen och de har valt att häva undantaget för enstaka tävlingar och matcher för barn och ungdomar i alla åldrar.

Vi har haft kontakt med polisregion Västerbotten och länsstyrelsens nationella handläggare inför beslutet om att öppna upp tävlingsverksamheten och hur det ska gå till. Så fort regeringen häver beslutet om att inte tillåta enstaka tävlingar eller matcher så kommer vi att öppna upp tävlingsverksamheten utifrån den dialog vi har haft.

Riksförbundet kommer att fortsätta att ha en dialog med representanter från varje klubb och myndigheternas svar kommer att publiceras där. Vi hänvisar därför frågor angående detta i första hand till er klubbrepresentant.

Vi har uppdaterat våra riktlinjer för officiella träningar i klubbregi som ni hittar på vår COVID-19 sida.

Vi tycker precis som er och resten av samhället att detta beslut är förödande och mycket tråkigt. Vi är ledsna och hoppas att situationen i samhället ska bli bättre så fort som möjligt. Vi känner fortsatt stor oro inför utvecklingen av pandemin och anser att SKHRF ska fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning i samhället.

Har du frågor? Styrelsen@skhrf.se

Källhänvisning för vidare läsning

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/stoppforenstakamatcherellertavlingar/

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/februari/fler-atgarder-for-att-minska-smittspridningen/