MÅNADSBREV JUNI 2020


SVERIGES KANINHOPPARES RIKSFÖRBUND

Hoppas allt är bra med er!

Nedan följer månadsbrevet för juni månad.

COVID-19
TIll och med den 30 juni gäller restriktionerna för juni månad. Från och med den 1 juli gäller nya restriktioner. Vi hänvisar till tidigare inlägg för mer information. 

Vi i förbundsstyrelsen har gått ut med ett förtydligande gällande våra restriktioner för juli månad till alla klubbar. Fortsatt får inga tvådagarstävlingar hållas. Det är således inte okej att anordna tävlingar på två på varandra följande dagar, även om det är lagt på två olika veckor. 

Fortsatt uppmanar vi er att använda Folkhälsomyndighetens riskbedömningsverktyg samt hålla koll på smittspridningen av COVID-19 i ert område. 

Riskbedömningsverktyg:https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/verksamheter/information-till-arrangorer-av-evenemang/

För att lättare kunna informera om det rådande läget väl på tävlingsplatsen rekommenderar vi att ni klubbar använder er av Folkhälsomyndighetens affischer.  Affisch:https://www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/2fd2f1297c3a4b809acd85c8ac9e9668/undvik-smitta-a4-svenska.pdf  


RVHD
Misstanke om RVHD. Kustroddaregatan i Bua med 1 mils radie sätts i karantän till och med den 26 juni. Karantäntiden kan komma att förlängas om obduktion visar på RVHD.

Klubbyte
Just nu ligger det en spärr på klubbyte. Det går således inte att byta klubb. Spärren kommer lyftas vid förändring av rådande situation. Dispens kan ansökas till FS.

Namnbyte av klubb
Lunds Kaninhoppare (LKH) bytte den 1 juni namn till Öresunds Kaninhoppare (ÖSKH).

Agria Cup och Svenska Mästerskapen 
På grund av COVID-19 har både Falsterbo Horse Show och SM på Bråvalla, där årets Agria deltävlingar skulle arrangerats, ställts in. ÖKH har valt att inte arrangera Agria Cup i år på grund av rådande omständigheter och deras deltävling ställs därför in. 

Den 1 augusti tas nya beslut gällande både kvarstående Agria Cup deltävling och årets Svenska Mästerskap.

Revisor
Förbundsstyrelsen söker med ljus och lykta efter en möjlig revisor för verksamhetsåret 2020. Vet du någon som passar för uppgiften, kontakta då styrelsen@skhrf.se

ARRANGEMANG 2020

  • 3-4 oktober, Svenska mästerskapen i krok och höjd, ARR: BLKH
  • OBESTÄMT datum SM rak & längd, Flyinge, ARR: SKH & ÖSKH (fd. LKH)
  • OBESTÄMT datum Agria Cup, ARR: SKH

Detta var allt för denna gång. Njut av sommarvärmen så hörs vi snart igen! 

Har ni några frågor är det i vanlig ordning bara att maila till styrelsen@skhrf.se.

Många kramar
Angelina Södergren, Styrelseledamot Sveriges Kaninhoppares Riksförbund