Månadsbrev December 2019

MÅNADSBREV DECEMBER 2019

SVERIGES KANINHOPPARES RIKSFÖRBUND


Börjar med att önska alla kaninhoppare en God Jul & ett Gott Nytt År!

Nu kommer månadsbrevet för december, denna månad av firande åt alla håll och kanter brukar generellt inte vara den mest aktiva månaden med kaninhoppning men jag hoppas ni får en underbar månad oavsett! Denna gång börjar jag med att upprepa mig lite för det är viktigt att alla tagit del av informationen!

Glöm inte!

 • Att skriva och skicka in era motioner och stadgeändringar i god tid sista dag 4/3-20!
 • Nominera eldsjälar och skicka in senast 4/3-20!
 • Den 1/3 är sista ansökningsdag för domarlägret, se separat annons från DK. 

KOMMUNIKATIONSREGLER GÄLLANDE FÖRBUNDSSTYRELSEN 

Jag vill börja med att nämna att vi som så många andra i detta kaninhopparsverige jobbar ideellt och detta innebär att vi inte alltid kan ha den snabba handläggning som ibland skulle önskats! 

 • Det finns inget AKUT för oss utan man måste respektera att saker kan ta tid, sjukdomsfall är det enda som har högsta prioritet men även detta kräver viss handläggningstid.
 • Vi kommer alltid hänvisa till den del av förbundsstyrelsen som har hand om specifika ärenden även om det kan tyckas att den enskilde ledamoten ska kunna svara på frågan.  
 • Vi kommer inte svara på diskussioner på våra sociala medier utan alla funderingar hänvisas till styrelsen@skhrf.se
 • Vi ska alltid skriva under med namn när vi svarar på mejl eller dylikt för att det ska lätt gå hänvisa till vem som svarat och hållit i en viss dialog.

AGRIA DELTÄVLING 3, 2020
Då förbundsstyrelsen inte mottagit någon ansökan till den tredje deltävlingen inom uppsatt tid så kommer den tredje deltävlingen ställas in och det kommer bara tävlas på två deltävlingar under 2020. Vi nämner i och med detta, att det är av största vikt att klubbarna följer de uppsatta rutinerna om ansökningar till evenemang och hoppas att vi mottar flertalet ansökningar till 2021 då vi satt upp nya rutiner. Vi vill också informera att det är INGEN deltävling som är fast utan samtliga klubbar har rätt att söka! 

NYTT ANSÖKNINGSSYSTEM 

Styrelsen har efter sitt fysiska möte kommit fram till att vi vill testa en ny typ av ansökningssystem, detta för att underlätta för klubbarna som är intresserade av att ansöka om arrangemang men har lite svårt att motivera att färdigställa ett helt arrangemang utan att man med säkerhet inte vet att

man blir tilldelade just detta.

Ansökningssystemet kommer att se ut som följer: 

1 maj året innan ska en intresseanmälan vara förbundet tillhanda och innehålla:

 • Vilket arrangemang det gäller, ett tidsspann på 1 månad när arrangemanget ska hållas.
 • En bekräftelse om samtycke att ta emot ersättning från Agria/SKHRF samt uppgifter till kontaktperson för arrangemanget. Därefter tilldelas klubbarna arrangemangen och kan därmed börja med bokningar och diverse planering.
 • Den 1 oktober året före aktuellt arrangemang ska ett komplett underlag skickas in med exakt datum, plats, ort, förslag på boende, eventuellt tävlingsprogram samt eventuellt motivering om varför viss summa ersättning. Inkommer inget kompletterande underlag ställs arrangemanget in. 

Detta gäller alltså samtliga Agria-deltävlingar, Årsstämman, Domarläger samt SM.  

OBS! Vi gör alltså ett försök på detta upplägg med att inför krok SM 2020 ska intresseanmälan vara förbundet tillhanda 1 januari och kompletterande underlag 1 mars.


GÄLLANDE OFFICIELLA TRÄNINGAR
Att som klubb arrangera officiella träningar är ju ett jättebra sätt att öka sammanhållningen i den egna klubben samt se till att alla får möjlighet att öva på riktiga tävlingshinder, detta är ofta väldigt uppskattat! Vi vill dock påpeka att det inte är att föredra att arrangera träning i samband med pågående tävling detta för att det finns olika regler som reglerar dessa evenemang och därför kan vara klokt att helt enkelt spara tränandet tills efter avslutad tävling om man absolut vill ha det samma dag. Avslutad tävling är när prisutdelning och prisbord är bortplockat.

STÄMMAN
Stämman med allt vad det innebär närmar sig med stormsteg, detta innebär att vi väntar oss massor med intressanta motioner från både klubbar och enskilda medlemmar! Glöm inte bort att skriva dessa och skicka in till oss i god tid. Stageändringarna är just nu ute hos klubbarna, glöm inte bort att läsa och ge era åsikter på dessa också!

Eldsjälsnomineringar är också väldigt viktigt att ni börjar fundera på också, jag vet att det finns massor av människor i detta avlånga land som förtjänar en nominering!

NYA REGLER OCH STADGAR
Glöm inte bort att i årsskiftet tas nya regler i bruk och stadgarna är också uppdaterade dessa kommer publiceras inom kort på hemsidan och det är viktigt att man håller sig ajour med det nya som kommer att gälla!

ARRANGEMANG 2020 

 • 4-5 april, Årsstämma samt föreläsning och utbildningsdag, Örebro. ARR: Förbundsstyresen 
 • 23-24 maj, Svenska Mästerskapen i rakbana och längdhopp, Flyinge. ARR: SKH + LKH 
 • 11-12 juli, Agria cup deltävling 1, Falsterbo, ARR: SKH 
 • 25-26 juli, Agria cup deltävling 2, Norrköping, ARR: ÖKH 

 Detta var allt för denna gång, hoppas ni känner er lite klokare och om ni har några frågor är det i vanlig ordning bara att maila till styrelsen@skhrf.se.

Mina bästa hälsningar
Linda Arvidsson, Ordförande Sveriges Kaninhoppares Riksförbund