Medlem inom Sveriges Kaninhoppares Riksförbund

Intresserad av kaninhoppning?

Sveriges Kaninhoppares Riksförbund kan vägleda dig till att bli en fullfjädrad kaninhoppare och här får du också möjligheten att dela ditt intresse med likasinnade. Vi har ett rikstäckande utbud av anslutna klubbar som erbjuder tävlingar och aktiviteter året runt.

Genom att bli medlem i en klubb blir du automatiskt medlem i riksförbundet och ger dig möjligheten att delta i tävlingar och aktiviteter också i andra klubbar än din hemmaklubb.

För att bli medlem i en klubb behöver du klicka in dig på plattformen Skuttli, som du finner på www.skuttli.com, och registrera en användare. Därefter går du in på ”min sida”, trycker på ”nytt medlemskap” och väljer i rullisten den klubb du vill vara medlem i. Därefter kommer det upp information om hur mycket du ska betala in och till vilket bank-/plusgiro. Medlemsavgiften varierar lite beroende på vilken klubb du väljer, men ligger vanligen på runt 200 kr/år för huvudmedlem. Önskar du mer information om klubbarna finner du det på respektive klubbs egen hemsida. 

Som tidigare nämnt skiljer sig medlemskapspriserna beroende på vilken klubb man är medlem i och allra lättast är att kolla upp det på respektive klubbs hemsida. En del av kostnaden går till förbundet. I dagsläget ligger det på 100 kr för enskilt medlemskap och 200 kr för familjemedlemskap, vilket du som medlem inte behöver betala in, utan det gör din klubb när du har betalat din avgift till dem.

Det finns två olika typer av medlemskap beroende på vad som passar dig/er bäst.

Enskilt medlemskap/huvudmedlemskap:

Den vanligaste typen av medlemskap, där du som enskild person blir medlem i valfri klubb. Som medlem kommer du äga rätten att starta på officiella tävlingar i både din hemmaklubb och andra klubbar som är anslutna till SKHRF. Du kan delta i Svenska Mästerskapen, ansöka om eget gårdsnamn som dina egna uppfödningar får tävla under, och mycket mer! Medlemskapet är löpande ett år framåt, det vill säga att om man blir medlem den 15 april ena året, behöver man inte förnya medlemskapet förrän 15 april nästkommande år, vilket Skuttli påminner dig om.

Familjemedlemskap

Denna medlemsform är till för familjer där fler än en person vill vara medlem. Ni betalar då en summa och hur många som helst kan bli medlemmar, det som krävs är att ni bor på samma adress. En av er kommer att stå som huvudmedlem och det är dennes datum som räknas även för de övriga. Betalar familjemedlemmen/-medlemmarna in senare än huvudmedlemmens datum kommer även familjemedlemskapet behöva förnyas innan huvudmedlemmens löper ut. Är det mindre än 3 månader från det att familjemedlemskapet betalas in till det att huvudmedlemmens datum går ut så bjuder förbundet på den tiden. En av de fiffiga funktionerna med Skuttli är att du kommer att påminnas varje gång du loggar in när ditt medlemskap behöver förnyas!