Här kommer några ord från ordförande

Covid-19 och pandemin i samhället har ansträngt oss alla mer eller mindre på något sätt och jag tror de flesta av oss jobbar på gränsen av vad vi orkar. Men nu som innan så måste vi kämpa, vi måste hålla i och vi måste förstå att det är viktigt att vi alla drar vårt strå till stacken oavsett om det handlar om när man går till Ica eller när man vill utöva sin hobby som kaninhoppningen faktiskt är. Vi alla som sitter i styrelsen för riksförbundet är invalda för att vi brinner för kaninhoppning och har ett stort intresse för att utveckla kaninhoppningen i Sverige, men också i utlandet. Jag tror att ni likväl som vi hört rykten om vad vi gör och inte gör och hur vissa tycker att vi har misskött oss rejält. Sen vad folk tycker och tror är individuellt och inget som varken jag eller övriga i styrelsen kan styra över mer än att försöka göra vårt jobb så bra som möjligt efter de förutsättningar som finns. Förutsättningar som i år varit allt ifrån optimala och vår motivation har också vid tillfällen varit svår att hitta. Vi jobbar trots allt ideellt och då behöver man motivation för att orka driva saker framåt.

Ett rykte som jag och några fler i denna styrelse hört är att styrelsen skulle på något sätt vara enhälligt styrd. Detta stämmer inte det minsta, och jag blir besviken av att höra detta. På ett sätt så blir det direkt kritik mot mig och mitt arbete som ordförande men det blir också kritik mot övriga i styrelsen som lägger ned massor av tid på arbetet i riksförbundet, vi är alla nio ledamöter individer med olika åsikter, tankar, funderingar och är på inget sätt personer som man bara kan “köra över”. Vi jobbar med majoritetsbeslut i riksförbundet, det vill säga, att styrelsen diskuterar, resonerar och röstar i frågor och det alternativ som får flest röster är det som kommuniceras. Det kan ibland vara så att vi alla inte alltid är överens men det spelar absolut ingen roll, vi tar alltid beslut i konsensus. Även om jag som privatperson tycker en sak så står jag alltid för styrelsens beslut oavsett vad det handlar om. Ingen bestämmer själv och ingen kan heller inte göra det, det får man aldrig glömma.

Jag förstår också att det är många personer i detta avlånga land som inte håller med styrelsen och är frustrerade över de beslut som fattats och vill göra något åt detta. Det är något som jag tycker är jättebra och kul, det är viktigt att alla som vill engagerar sig. Men jag vill påminna om att man behöver förstå att det är så mycket fler frågor, dilemman och beslut som behöver hanteras än COVID-19 och det är viktigt att man inte glömmer bort resten av arbetet i riksförbundet. Styrelsen har under denna tid fortsatt så mycket som det bara är möjligt jobba med frågor som inte rör pandemin och brinner fortsatt för att utveckla och göra kaninhoppningen till det bästa den kan bli. Dessa saker har givetvis inte synts till lika mycket i varken sociala medier eller som faktiska åtgärder, men man ska heller inte glömma bort detta. Jag vet att vi som community och som kaninhoppare kommer komma starkare ur denna tid, vi kommer att kunna hålla på med det som vi vill och vi kommer att fortsätta växa! Vi har bara tagit en paus och jag är övertygad om att det som jag fick höra när jag började med kaninhoppning, “en gång kaninhoppare, alltid kaninhoppare” fortsatt kommer att stämma.

All kärlek till er från en ordförande som precis som många som er är riktig trött på pandemin och hoppas att den är över snart. Jag hoppas att vi går mot ljusare tider och kommer fortsätta att kämpa och hoppas att vi gör det tillsammans!

Linda Arvidsson, Ordförande Sveriges Kaninhoppares Riksförbund